martes, 17 de marzo de 2015

destil·lació i cromatografia

La destil·lació és l'operació de separar, per mitjà de vaporització i condensació en els diferents components líquids, sòlids dissolts en líquids o gasos liquats d'una mescla, aprofitant els diferents punts d'ebullició de cada una de les substàncies ja que el punt d'ebullició és una propietat intensiva de cada substància, és a dir, no varia en funció de la massa o el volum, encara que sí en funció de la pressió







La cromatografia és un mètode físic de separació per a la caracterització de mescles complexes, la qual té aplicació en totes les branques de la ciència. És un conjunt de tècniques basades en el principi de retenció selectiva, l'objectiu del qual és separar els distints components d'una mescla, permetent identificar i determinar les quantitats de dites components. Diferències subtils en el coeficient de partició dels compostos dóna com resultat una retenció diferencial sobre la fase estacionària i per tant una separació efectiva en funció dels temps de retenció de cada component de la mescla. La cromatografia pot complir dos funcions bàsiques que no s'exclouen mútuament: Separar els components de la mescla, per a obtindre més purs i que puguen ser usats posteriorment (etapa final de moltes síntesis) . Mesurar la proporció dels components de la mescla (finalitat analítica) . En este cas, les quantitats de material empleades són xicotetes

No hay comentarios:

Publicar un comentario