La destil·lació és
l'operació de separar, per mitjà de vaporització i condensació en els
diferents components líquids, sòlids dissolts en líquids o gasos liquats
d'una mescla, aprofitant els diferents punts d'ebullició de cada una de
les substàncies ja que el punt d'ebullició és una propietat intensiva
de cada substància, és a dir, no varia en funció de la massa o el volum,
encara que sí en funció de la pressió
La cromatografia és un
mètode físic de separació per a la caracterització de mescles complexes,
la qual té aplicació en totes les branques de la ciència. És un conjunt
de tècniques basades en el principi de retenció selectiva, l'objectiu
del qual és separar els distints components d'una mescla, permetent
identificar i determinar les quantitats de dites components. Diferències
subtils en el coeficient de partició dels compostos dóna com resultat
una retenció diferencial sobre la fase estacionària i per tant una
separació efectiva en funció dels temps de retenció de cada component de
la mescla. La cromatografia pot complir dos funcions bàsiques que no
s'exclouen mútuament: Separar els components de la mescla, per a
obtindre més purs i que puguen ser usats posteriorment (etapa final de
moltes síntesis) . Mesurar la proporció dels components de la mescla
(finalitat analítica) . En este cas, les quantitats de material
empleades són xicotetes
No hay comentarios:
Publicar un comentario